dilluns, 28 de novembre del 2011

Concurs de la cooperativa


El dijous, els alumnes del Col·legi participaren al concurs 100 Anys de Cooperativisme a Guadassuar a la modalitat de dibuix.
Bases del concurs
Els alumnes han realitzat treballs relacionat amb l'agricultura, els treballs del camp i sobre tot la Cooperativa de Guadassuar, GUADACOOP Coop.V.
El resultat ha segut molt satisfactori en general en tota secundària. Al primer cicle, contem amb un segon premi i al segon cicle de secundària, un primer, un segon i un tercer, més un finalista.
Enhorabona a tots!!!!
Lliurament de premis.Tindrà lloc el divendres 2 de desembre de 2011, a les 19 hores, a la sala de Juntes del Llar Social “El Catòlic” de GUADACOOP.

Vos esperem per a acompanyar-los en l'entrega de guardons.

Els dibuixos premiats s'exposaran des del divendres 2 de desembre de 2011, fins al dimarts 28 de febrer de 2012 a sala de Juntes del Llar Social “El Catòlic” de GUADACOOP.

divendres, 25 de novembre del 2011

El Rosetó

La rosassa o rosetó és un element ornamental utilitzat a les catedrals durant el període gòtic. Està situat a la façana principal o al transsepte. La rosassa, a més de projectar la llum de l'exterior, transmet, a través de la llum i del color, el contacte amb la espiritualitat i l'ascensió al sagrat.
La decoració està feta en sentit radial, representant estilitzadament els pètal d'una rosa (d'aquí el seu nom). Hi han diferents dissenys de rossetó, podem distingir els rosetons ornamentals i altres narratius d'històries de la bíblia on relaten passatges en realció al personatge central de la composició.
En aquest enllaç podeu trobar com es realitza el disseny d'un rosetó: Consells i trucs de l'estil gòtic. Com podeu apreciar és podriem aplicar allò que hem treballat a l'aula per al disseny de Rossases.

Así teniu dos exemples de Rossases que podem trobar a la Catedral de Santa Maria de Mallorca. Hi ha un fet molt curiós que passa dos voltes a l'any en aquesta catedral. Tos el dia de sant Martí (11 de novembre) al solstici d'hivern, i per la Candelària (2 de febrer) quan ix el sol, es projecta una rossasa al mur inferiorde la façana principal fent un joc de colors digne de vore. al solstici d'hivern les dos rossases es sobreposen.




dijous, 10 de novembre del 2011

Eixida cultural 1ra part



El dia de avuí, ha segut un dia molt intens i sobretot complet. Una vegada més hem realitzat la visita al Museu de Belles Arts, Sant Pius V de València. I com sempre no ens ha defraudat. Els alumnes de 3r i 4t d'eso han aprés alguna cosa més sobre l'art i la història. El tractament del color i les composicions comparades amb el còmic dels retaules, els pigments i les diferents tècniques (al temple amb el rovell de l'ou, a l'oli), el color i el tractament del fons com a paisatge del renaixença, la llum i el moviment del Barroc, el dibuix de l'Academicisme i la figura de Goya com a contraposició i el tractament de les composicions casi fotogràfiques de la pintura del segle XIX. Estos concèptes són a pinzellades grans el resum de
la visita a l'esposició del museu. M'agradat molt la pregunta que ha realitzat una alumna sobre els números que apareixen als quadre, uns al marc i altres amb al mateix llenç. Eixe número serveix per catalogar la gran pinacoteca que posèeix el Museu. Tots els Museus, com bé Bé ens han explicat serveixen no sols per a expossar els treballs, si nó també per a realitzar estudis i conservar en bon estat les obres d'art del nostre patrimoni.
Publica un missatge

dimarts, 8 de novembre del 2011

Preparant la visita


El proper dijous, dia 10 de novembre tenim programada una visita al Museu de Belles Arts de València. Aquest Museu compta amb una de les més grans pinacoteques que conformen el nostre patrimoni cultural i artístic. Una pinacoteca és un Museu que exhibeix obres d'art de caràctes pictòric, però no exclusivament. Aquesta pinacoteca té una relevància internacional per la seua col·lecció de taules gòtiques del primitius valencians del segle XIV i XV, encara que les obres més conegudes són el retrat de Diego Velazquez i la Verge de Pinturicchio.

Al següent enllaç teniu accés a la pàgina web del Museu
Sant Pius V, Museu de Belles Arts de València

dimecres, 2 de novembre del 2011

Llenguatge Visual

El llenguatge visual

El llenguatge visual es fonamenta en la percepció del què veiem. La percepció del que veiem té dos condicionants: els fisiològics i els culturals .

DENOTACIÓ i CONNOTACIÓ
En qualsevol missatge visual cal considerar dos aspectes: el significant , el missatge en sí mateix (cartell, pintura, fotografia...) i el significat , allò que es vol expressar.
La denotació fa referència al sentit literal del missatge, a la seva descripció objectiva.
La connotació fa referència al que la imatge significa, al que ens suggereix. La connotació està relacionada amb la capacitat cultural del receptor, amb en el que aquest es capaç de percebre i interpretar d’una imatge. Per això com més referències culturals tinguem més comprensió visual tindrem.
View more presentations from rosa urgell

Enllaços

Enllaços
Angel O. 2006-2007

Bloc 4: Espai i volum


Tema 5. SISTEMES DE REPRESENTACIÓ

1. Sisterma dièdric
1.1 Projecció d’un punt a l’espai
1.2 Projecció d’una recta a l’espai
1.3 Projecció d’un plà a l’espai
2. Representació de sòlids a l’espai
3. Sistema axonomètric
Isomètric / Dimètric / Trimètric / Cavallera
4. Construcció de sòlids


Axonomètric

Axonomètric
Isabel A 2006-2007
Tema 6. PERSPECTIVA CÒNICA

Elements gràfics de la perspectiva cònica
Punt de vista, plà de quadre, plà geometral, punts de fuga, Línea de terra…
Perspectiva frontal
- Construcció d’un quadrat en perspectiva cònica frontal
- Construcció d’un cub en perspectiva cònica frontal
Perspectiva obliqua
- Construcció d’un quadrat en perspectiva cònica obliqua

Cònica Frontal

Cònica Frontal
Quique R 2007-2008